Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ο καταζητούμενος για την υπόθεση Ergenekon, υποστράτηγος εν αποστρατεία Levent Ersöz, συνελήφθη χθες με πλαστή ταυτότητα

Ο καταζητούμενος εδώ και 6,5 μήνες για την υπόθεση Ergenekon, υποστράτηγος εν αποστρατεία Levent Ersöz, για τον οποίο πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι διέφευγε στη Ρωσία συνελήφθη χθες με πλαστή ταυτότητα, στην Άγκυρα, όταν προσπάθησε να εισαχθεί σε νοσοκομείο με πλαστά στοιχεία.
Όταν ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Levent Ersöz, προσπάθησε να εισαχθεί στο κρατικό νοσοκομείο 100. Yıl Hastanesi στην περιοχή Balgat της Άγκυρας, προκειμένου να υποστεί σε επέμβαση προστάτη, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες βρήκαν επάνω του οκτώ κινητά τηλέφωνα, πολλές πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια. Ο παραπάνω, στην προσπάθειά του για να μην αναγνωριστεί και ενώ είχε αφήσει στο μεταξύ γενειάδα, είχε κάνει είσοδο στην Τουρκία πριν από ενάμιση μήνα με πλαστό διαβατήριο της Ουκρανίας από το λιμάνι του Zonguldak, ενώ για τις εντός της Τουρκίας μετακινήσεις του είχε βοηθηθεί και συνοδευόταν από κάποιον υπαξιωματικό ονόματι G. Ersoy, που κατά την τρέχουσα περίοδο υπηρετεί στη διοίκηση του συντάγματος του Kırşehir, ενώ συγχρόνως είχε προγραμματίσει στη συνέχεια να τον μεταφέρει μετά την επέμβαση προστάτη που θα πραγματοποιούσε σε νοσοκομείο της Άγκυρας στην κατεχόμενη Κύπρο μέσω της Μερσίνας. Ο παραπάνω υπαξιωματικός, μεταφέρθηκε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να καταθέσει τα όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ συγχρόνως εκκρεμεί και ένταλμα εις βάρος του για υπόθαλψη καταζητούμενου. Η σύλληψη του υποστράτηγου εν αποστρατεία Levent Ersöz, είχε διαταχθεί από κοινού με τους στρατηγούς (τεσσάρων αστέρων) εν αποστρατεία Şener Eruygur (πρώην αρχηγός της τουρκικής στρατοχωροφυλακής) και Hurşit Tolon (πρώην διοικητής της 4ης - Αιγαίου και 1ης Στρατιάς κατά σειρά), την 1η Ιουλίου 2008, ενώ ο μέχρι χθες καταζητούμενος στις 29 Ιουνίου 2008 είχε κάνει έξοδο από την Τουρκία. Επίσης είχαν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες ότι μετέβη στη Ρωσία για διευθέτηση προσωπικών του υποθέσεων και ότι επρόκειτο να επιστρέψει στην Τουρκία μετά από 10 περίπου ημέρες.
Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Levent Ersöz, είχε διατελέσει κατά το 2001 διοικητής της φρουράς στη νησίδα İmralı (νησίδα στην οποία τελεί έγκλειστος ο πρώην ηγέτης του εργατικού κόμματος του Κουρδιστάν - ΡΚΚ, Abdullah Öcalan), ενώ μετά την αποστρατεία του είχε διοριστεί και εμπορικός εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Rosoboronexport. Η ταυτότητα με την οποία συνελήφθη, έφερε τα στοιχεία Mehmet Orhan Gülcü, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε μεταβεί στην Ουρολογική Κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου, που βρίσκεται στην περιοχή Balgat της Άγκυρας και μετά από σύμφωνη γνώμη των ιατρών της παραπάνω κλινικής είχε προγραμματισθεί η εισαγωγή του για την αφαίρεση προστάτη. Παρά το γεγονός ότι αυτός επικαλείτο ότι ονομαζόταν Mehmet Orhan Gülcü, τα ακριβή του στοιχεία προέκυψαν όταν οι τουρκικές αρχές αναγκάσθηκαν λόγω της έντονης άρνησής του να πάρουν δείγματα από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Την ύπαρξη του παραπάνω υποστράτηγου εν αποστρατεία στην Τουρκία, είχαν υποψιαστεί οι τουρκικές αρχές, όταν αυτός στις 29 Δεκεμβρίου 2008 είχε μεταβεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής Çayyolu της Άγκυρας, για να κάνει ορισμένες προληπτικές ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και από το Κέντρο Υγείας που προαναφέρθηκε του χορηγήθηκε παραπεμπτικό σημείωμα για συμπληρωματικές εξετάσεις στο Κρατικό Νοσοκομείο της περιοχής Balgat της Άγκυρας.
Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Levent Ersöz κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα που διέμενε στην Τουρκία διέμενε σε διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί από τον ίδιο στην περιοχή Çayyolu της Άγκυρας, κατά τις μετακινήσεις του που γινόντουσαν με λήψη πολλών μέτρων ασφαλείας, συνοδευόταν από τον γαμπρό του Baran Kayral, ο οποίος μέχρι να νοικιαστεί διαμέρισμα για την διαμονή του, φρόντισε να φιλοξενηθεί στην οικία μιας Ρωσίδας γνωστής του, ονόματι S. Olivia. Ο παραπάνω θεωρήθηκε ύποπτος στην υπόθεση Ergenekon, όταν οι τουρκικές αρχές ανακάλυψαν ότι τα στοιχεία του αναφέρονταν πολλές φορές στον ημερολόγιο του πρώην Αρχηγού ΓΕΝ της Τουρκίας Ναυάρχου Özden Örnek, κατά την επίμαχη χρονική περίοδο όταν Αρχηγός της τουρκικής στρατοχωροφυλακής ήταν ο στρατηγός Şener Eruygur, ενώ κατά την ίδια περίοδο ο ίδιος εκτελούσε καθήκοντα διευθυντού στη διεύθυνση πληροφοριών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=804160&title=ergenekon-zanlisi-ersoz-sahte-kimlikle-yakalandi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου