Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Νέο κύμα συλλήψεων (11ο) για την οργάνωση Ergenekon

Οι αρχές της Τουρκίας ξεκίνησαν σήμερα το πρωΐ νέο κύμα συλλήψεων, το 11ο κατά σειρά, για την οργάνωση Ergenekon, στο οποίο εμπλέκονται στελέχη της Τ/συνδικάτου μετάλλου (Türk Metal Sendikası) και του Ευρασιατικού τηλεοπτικού σταθμού (Avrasya Televizyonu).
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται η σύλληψη 20 μέχρι 26 ακόμη ατόμων, ενώ αποφασίστηκε η αναζήτηση εγγράφων και σχετικών για το θέμα αυτό πληροφοριών και στον Τ/Ο και στο συνδικαλιστικό όργανο που προαναφέρθηκαν, όπου οι άρχές έλαβαν και αντίγραφα των σκληρών δίσκων από όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπήρχαν εκεί.
Στη συνέχεια οι έρευνες επεκτάθηκαν στην Τ/Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών και σε δημοσιογράφους, ενώ οι τ/αρχές ξεκίνησαν νέες έρευνες για αναζήτηση και νέων ποσοτήτων όπλων και πυρομαχικών σε πολλά σημεία της χώρας.
Μετά την ολοκλήρωση των συλλήψεων οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Κωνσταντινουπόλεως για τα περαιτέρω. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ο πρόεδρος του "Συνδικάτου Μετάλλου" Μουσταφά Οζμπέκ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πολιτικών ερευνών "Verso" ο Ερχάν Γκιοκσέλ (σύμβουλος πολιτικών προσωπικοτήτων επί εθνικών και διεθνών θεμάτων), στρατιωτικοί (δεν αναφέρθηκαν στοιχεία) και ο δημοσιογράφος Ουνάλ Ινάντς.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10828943.asp?gid=229

Μεταξύ των νέων ατόμων που συνελήφθησαν περιλαμβάνονται ακόμη και αστυνομικοί και στρατιωτικοί. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο πρώην Διοικητής της Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων, η οποία υπαγόταν στις αρμοδιότητες του İbrahim Şahin, όπως επίσης και δύο επιχειρησιακές ομάδες. Οι έρευνες στην παρούσα φάση (11ο φάση συλλήψεων) επεκτείνοται στις παρακάτω πόλεις: Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Antalya, Elazığ, Iğdır, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat, Hatay, Siirt, Bursa και Isparta.

Μέχρι στιγμής στην Άγκυρα συνελήφθησαν οι: Süleyman Erdinç, Musatfa Özbek, Erhan Göksel, Mecit Hazır, Muharrem Aslıyüce και Ferruh Kavrak, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο δημοσιογράφος Ünal İnanç και ο αντιπρόσωπος του Μετώπου των Τουρκομάνων Savaş Avcı. Μεταξύ των υπόλοιπων συλληφθέντων περιλαμβάνονται 20 περίπου αστυνομικοί και στρατιωτικοί που υπηρετούν σε ομάδες και υπηρεσίες που ελέγχοντο από τον İbrahim Şahin. Από την Αττάλεια (Antalya) αναμένεται να μεταφερθούν για να καταθέσουν σχετικά ένας προϊστάμενος ασφαλείας και ένας αστυνομικός, ενώ από τα Κωτύωρα (Tokat) συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο Murat Çavdar, ο οποίος υπηρετούσε στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας. Καταθέσεις έλαβε επίσης η τουρκική αστυνομία από κατοίκους της Σπάρτης (Isparta), ενώ προφυλακίστηκαν ορισμένα άτομα από το Kahramanmaraş και τέσσερεις αξιωματικού από το Şırnak.

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στο Τουρκικό Συνδικάτου Μετάλλου οι τουρκικές αρχές επεξέτειναν τις έρευνές τους στο ξενοδοχείο «Büyük Anadolu Oteli», το οποίο υπάγεται στο εργατικό σωματείο που προαναφέρθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας της Προύσσας (Bursa), συνέλαβαν και προφυλάκισαν τον Πρόεδρο του Τουρκικού Συνδικάτου Μετάλλου Mustafa Özbek, ενώ πραγματοποίησαν και εκτεταμένη έρευνα σε σπίτι που ανήκε σε γνώριμο άτομο του Προέδρου του Τουρκικού Συνδικάτου Μετάλλου.

Στην Αττάλεια (Antalya) συνελήφθησαν δύο άτομα που συνεργάζοντο με τη Διεύθυνση Ασφαλείας της περιοχής. Πρόκειται για ένα προϊστάμενο της ασφάλειας και έναν αστυνομικό οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.


http://haber.gazetevatan.com/Aralarinda_polis_ve_asker_de_var/219523/1/Gundem


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου