Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Η παράνοια των πυρομαχικών

Στο πλαίσιο των ερευνών για την Ergenekon και αφού οι τουρκικές αρχές μελέτησαν τα σχέδια που κατέσχεσαν, έφθασαν στο σημείο σκάβοντας να ανεύρουν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ξεκινήσει ένας ευρύς κύκλος και πολλοί δημοσιογράφοι να ασχολούνται με το θέμα αυτό και να δημιουργηθεί μια μεγάλη φιλολογία για το θέμα αυτό.
Τα πυρομαχικά αυτά βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές και είναι σε γνώση των στρατιωτικών κυρίως κύκλων, ότι αυτά τα έχουν κρύψει ακόμα και στις πιο απίθανες περιοχές, ώστε πολύ δικαιολογημένα η κατάσταση αυτή να μπορεί να περιγραφεί ως παράνοια περί του θέματος αυτού που αφορά τα πυρομαχικά. Ας αναφερθούμε λοιπόν στις περιπτώσεις αυτές.
Μπροστά από το σημείο, όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Ergenekon, τα μέλη της αντιτρομοκρατικής ομάδας της περιοχής Aksaray (Κωνσταντινούπολη), χθες το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα και περί τις 01.00 και μετά από καταγγελία που προηγήθηκε σε συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου Küçükkergi και στον αριθμό 8, βρήκαν και κατέσχεσαν 3 χειροβομβίδες, 1 καπνογόνο, 15 σφαίρες τυφεκίου G-3.
Απέναντι από το νεκροταφείο που βρίσκεται στην περιοχή Büyükçekmece (Κωνσταντινούπολη) και στο άκρο της οδικής αρτηρίας 0-1 (πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία Αδριανούπολης - Κωνσταντινούπολης - Άγκυρας), χθες και μέσα σε σακούλα βρέθηκαν 15 σφαίρες τυφεκίου G-3, 1 αντιαρματικό βλήμα και τέσσερεις κάλυκες από σφαίρες τυφεκίου G-3.
Στην περιοχή Yenimahalle της Άγκυρας, στο πάρκο Cemre και συγκεκριμένα καλυμμένα μέσα σε κλαδιά μια μέρα νωρίτερα βρέθηκε σακούλα μέσα στην οποία υπήρχαν δύο χειροβομβίδες κατασκευής της ΜΚΕ (πρόκειται για τουρκική εταιρεία κατασκευής πυρομαχικών).
Στην περιοχή Oran της Άγκυρας και συγκεκριμένα μπροστά από το Εμπορικό Κέντρο Panora μια μέρα νωρίτερα βρέθηκαν 200 σφαίρες τυφεκίου G-3.
Στο πάρκο του βιομηχανικού κέντρου İvedik της Άγκυρας μια μέρα νωρίτερα βρέθηκε σακούλα με 2 χειροβομβίδες.
Στις 8 Ιανουαρίου στη Λεωφόρο Fetih του Sivas (Σεβάστεια) σε κάδο αποριμμάτων, βρέθηκε άδεια ταινία με 33 κάλυκες από σφαίρες αυτόματου τυφεκίου G-3, ενώ μία από τις σφαίρες δεν είχε καν χρησιμοποιηθεί.
Στο ρυάκι Cendere της περιοχής Kağıthane (Κωνσταντινούπολη) και μέσα σε παρατημένη σακούλα στις 14 Αυγούστου βρέθηκαν 40 σφαίρες τυφεκίου G-3, μία περόνη χειροβομβίδας και τα ατομικά έγγραφα ενός υπαξιωματικού.
Στη γέφυρα του χωρίου Vakıfköy, της επαρχίας Akyazı στην περιοχή Sakarya (εγγύς της Νικομήδειας - İzmit), στις Οκτωβρίου 2008 και τυλιγμένα με χαρτί εφημερίδας βρέθηκαν 2 αντιαρματικά βλήματα, 2 καλάσνικοφ, 12 σφαίρες πιστολίου και 2 κάλυκες.
Και όταν λόγω της μείωσης της στάθμης των υδάτων στο φράγμα που βρίσκεται επί της λίμνης Çubuk-1, στην Άγκυρα και κάτω από τη γέφυρα της περιφερειακής οδού της πόλεως στο πλαίσιο προγραμματισμένου καθαρισμού στις 6 Σεπτεμβρίου 2008 βρέθηκε ολόκληρο τσουβάλι με 549 σφαίρες, 6 εκτοξευτές οπλοβομβίδων, 2 φυσίγγια λάμψης, η μόνη λύση για το πρόβλημα αυτό των τόσο πολλών όπλων και πυρομαχικών που βρέθηκαν να τα πετάξουμε πια όλα αυτά που βρήκαμε και να ησυχάσουμε.
Ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Cavit Çalış σε μελέτη που είχε παρουσιάσει παλαιότερα είχε αναφέρει ότι οποιοδήποτε είδος από το στρατό εξέρχεται εκτός των στρατοπέδων χωρίς τη σχετική άδεια, αποτελεί βαρύ στρατιωτικό παράπτωμα που τιμωρείται πολύ βαριά, είτε αυτό είναι κάποιο είδος πυρομαχικού, είτε μηχανολογικού εξοπλισμού, είτε ακόμη και μικρό μέρος οπλικού συστήματος. Και μετά τα τόσα που έχουν γραφεί αυτές τις ημέρες για τόσα πολλά πυρομαχικά που τα έχουν κρύψει διάφοροι επιτήδειοι στα πιο απίθανα σημεία, θα πρέπει και εμείς αγανακτισμένοι πλέον για την κατάσταση αυτή να πούμε «Άς γλυτώσουμε πια από τις ποινές (για να ησυχάσουμε)» (κοινώς: μας τα πρήξατε, φτάνει πια).

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10788007.asp?gid=229

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου