Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

«Σκότωσα δέκα άμαχους στην Κύπρο»

«Σκότωσα δέκα άμαχους στην Κύπρο», παραδέχθηκε ο Τ/ηθοποιός του θεάτρου και πρωταγωνιστής στη σειρά «Kurtlar Vadisi» Attila Olgaç, που προβάλλεται από τον Τ/Ο σταθμό «Kanalturk».
Η αποκάλυψη έγινε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής όταν ο ηθοποιός κλήθηκε για να μιλήσει για τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, όπου ανέφερε ότι σύμφωνα με το σενάριο σκότωσε ένα άτομο, ενώ στην πραγματική του ζωή αναγκάστηκε να σκοτώσει δέκα άμαχους όταν υπηρετούσε κατά τη διάρκεια της Τ/ειρηνικής επέμβασης (εισβολής) στην Κύπρο, σοκάροντας τόσο τον παρουσιαστή όσο και τους τηλεθεατές, οι οποίοι δεν περίμεναν αυτήν την εξέλιξη στην εκπομπή.
Συγκεκριμένα, μία ημέρα πριν απολυθεί από το στρατό έγινε η εισβολή στην Κύπρο. Η εντολή ήταν να πάει εκεί και να πολεμήσει. Όταν αντέδρασε, λέγοντας πως «είμαι καλλιτέχνης, δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο», ο διοικητής του τού απάντησε: «Εδώ τελειώνει η τέχνη. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, ο πόλεμος. Από τη στιγμή που δόθηκε η διαταγή θα σκοτώσεις. Είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις». Στη συνέχεια αναφέθηκε στον πρώτο όμηρο που σκότωσε, που ήταν ένας Ε/Κ στρατιώτης 19 ετών, ο οποίος τον έφτυσε όταν τον σημάδευε για να τον σκοτώσει, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί μπροστά στο βλέμμα του διοικητή του να τον πυροβολήσει στο μέτωπο, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε να σκοτώσει άλλους εννέα. Μολονότι μετά από κάθε δολοφονία, γύριζε στη μονάδα του και έκλαιγε, την επόμενη ημέρα αναγκαζόταν να το επαναλάβει. Από τότε είχε συνεχώς εφιάλτες και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόταν ψυχολογική υποστήριξη. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί ακόμη και σήμερα να φάει κρέας και να δει αίμα, γιατί η σκέψη του μεταβαίνει συνεχώς στα άτομα που σκότωσε και στα πτώματά τους, αναγκάσθηκε να εξομολογηθεί για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια.

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anasayfa/10833781.asp?gid=229
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=918171&Date=22.01.2009&CategoryID=77
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2009/Ocak/22/Haber_552557.aspx
http://www.sanliurfa.com/news_detail.php?id=7142
http://webhaberler.blogcu.com/kurtlarvadisinin-kilici-atilla-olgac-gercek-hayatta-10-kisi-oldurdum-aciklamasi_34211991.html
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=123165&cat=150&dt=2009/01/22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου