Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων αντιτίθεται στη μερική απόσυρση δυνάμεων των ΤΕΔ από τα κατεχόμενα.

Ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων Derviş Eroğlu, ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα με δηλώσεις του αποδοκίμασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τ/πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan και του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Egemen Bağış, σχετικά με την εξέταση από την Τουρκία του ενδεχόμενου της μερικής απόσυρσης δυνάμεων των ΤΕΔ από τα κατεχόμενα.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Στη συνέχεια προβάλλοντας το επιχείρημα ότι στην παραπάνω περίπτωση θα κινδυνεύσουν άμεσα οι Τ/Κ δήλωσε:

α. Σε καμία περιπτωση δεν θα δεχθεί έστω και τη μερική απόσυρση δυνάμεων των ΤΕΔ από τα κατεχόμενα, εάν δεν προκύψει μόνιμη συμφωνία.

β. Δεν συμπλέει με τις απόψεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Egemen Bağış, γιατί θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών του.

γ. Δεν θα δεχθεί το άνοιγμα των Τ/Κ λιμένων στους Ε/Κ, εάν δεν αρθεί η απομόνωση των Τ/Κ.

δ. Είναι σίγουρος ότι ο Τ/Πρόεδρος Abdullah Gül και ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan θα ενστερνισθούν απόλυτα τις απόψεις του, καθόσον πρόκειται για εθνική ανάγκη.

ε. Η εκτοξευόμενη από τον Mehmet Ali Talat κινδυνολογία δεν συνάδει με την αξιοπρεπή στάση την οποία είναι υποχρεωμένος να τηρεί κάθε πρόεδρος.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=KKTC_Basbakanindan_sert_aciklamalar&tarih=05.03.2010&Newsid=291579&Categoryid=30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου