Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δεν μεταβαινει τελικά για να παρακολουθήσει στρατιωτική άσκηση η οποία διευθύνεται από τον Δκτη της 3ης Στρατιάς, που εμπλέκεται στην Ergenekon.

Η τουρκική κυβέρνηση θα διενεργήσει δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του συντάγματος - στην οποία αντιτίθενται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι δικαστικοί - αν αυτό είναι απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της T/κυβέρνησης, ενώ η Τ/αντιπολίτευση έχει ήδη δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα αντιταχθεί στις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι σχετικές λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί εφόσον η Τ/κυβέρνηση δεν λάβει την υποστήριξη των 2/3 της Τ/βουλής, που έχει συνολικά 550 έδρες, για να έχουν ισχύ νόμου οι μεταρρυθμίσεις.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Το υπάρχον σύνταγμα του 1982 που καταρτίστηκε από το τότε στρατιωτικό καθεστώς, μετά το πραξικόπημα του 1980, επιβάλλει δραστικούς περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης, δίνει τη δυνατότητα απαγόρευσης της λειτουργίας πολιτικών κομμάτων, περιστέλλει τη δράσητων συνδικάτων και επιτρέπει στις ΤΕΔ να ασκούν επιρροή στην πολιτική ζωή.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

http://www.aksam.com.tr/2010/03/05/haber/siyaset/5104/bir_numara_basbug_un_makam_aracinda.html

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2010/03/05/1_nolu_sanik_yonetti_org_basbug_izledi

http://www.ntvmsnbc.com/id/25065273/

http://www.avrasya.tv/s-haberoku-siyaset-11366-referandum-tartismasi-buyuy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου