Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Oι Τουκικές αερογαμμές δημιουργούν μεγάλο επισκευαστικό κέντρο για επιβατικά αεροπλάνα

Oι Τουρκικές Αερογαμμές διέθεσαν ποσό 600 εκατ. δολαρίων, για δημιουργία κέντρου συντήρησης αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Sabiha Gökcen (Ανατολική Κωνσταντινούπολη).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τεχνικού Δντή των Τουρκικών αερογραμμών (Turk Hava Yollari) İsmail Demir, αποφασίσθηκε η δημιουργία της εταιρείας «THY Teknik A.Ş.», με κεφάλαιο 600 εκατ. δολαρίων, η οποία θα δημιουργήσει στο Τ/αεροδρομιο Sabiha Gökcen (Ανατολική Κωνσταντινούπολη), κέντρο συντήρησης επιβατικών αεροπλάνων.

Στο ανωτέρω κέντρο συντήρησης αεροσκαφών θα συμμετέχει και η εταιρεία Pratt & Whitney, η οποία θα συμμετέχει με καφάλαιο 100 εκατ. δολαρίων, από το οποίο η Τουρκία ελπίζει μέχρι το 2019 να έχει έσοδα 65 δις δολαρίων ετησίως, από τα οποία τα 8 δις δολάρια θα αντιστοιχούν σε καθαρό κέρδος,. Η έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει περί το τέλος του τρέχοντος έτους και η ανάπτυξη των συνολικών του δραστηριοτήτων θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2012

Κατά την πρώτη φάση θα παρέχεται τεχνική συντηρηση στους κινητήρες CFM56 των αεροσκαφών Boeing 737 και στους κινητήρες V2500 που είναι τοποθετημένοι στα Airbus A320.

Η εταιρεία θα φέρει την ονομασία HABOM (Havacılık Bakım Onarım Merkezi) και θα αναπτυχθεί στο πρώτο στάδιο σε μία έκταση 10 εκταρίων, ενώ επιπρόσθετα θα διαθέτει και στεγασμένους χώρους 24 χιλιάδων τεραγωνικών μέτρων και ανά έτος θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης σε 300 κινητήρες αεροσκαφών, δίδοντας επιπρόσθετα, εργασία σε 250 εξειδικευμένους τεχνίτες.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12527255.asp?gid=229

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου