Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Τρεις προαγωγές στρατιωτικών, για τις οποίες θα θυμώσει το ΑΚΡ

Σύμφωνα με την Milliyet, to AKP σε τρεις περιπτώσεις προαγωγών στρατιωτικών θα τα πάρει στο κρανίο κανονικά, γιατί δύο ονοματα στρατηγών (4*), και ενός συνταγματάρχη, που αναφέρεται ότι προήχθησαν, έχουν δώσει ήδη κατάθεση για την οργάνωση Ergenekon.

Όσον αφορά τον πρώτο, πρόκειται για τον επιτελάρχη του Τ/ΓΕΣ στγό Aslan Güner, στον οποίο ανατεθηκαν τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του Τ/Γενικού Επιτελείου, ο οποίος σε δεξίωση του Τ/Προέδρου Abdullah Gul, η σύζυγός του Hayrunnisa Gül, απέφυγε να τον χαιρετίσει.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον Αντγο Bekir Kalyoncu, ο οποίος από Δκτής του 7ου ΣΣ (Diyarbakir) προήχθη στο βαθμό του Στγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του Τ/ΓΕΣ, για τον οποίο τα Τ/ΜΜΕ είχαν γράψει κατ' επανάληψη ότι αποτελούσε τον σύνδεσμο μεταξύ της Ergenekon και των ΤΕΔ και σαν να μην έφθανε αυτό, τον τοποθέτησαν και στην Άγκυρα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά τον πρώην σύδεσμο της Ergenekon με τα τμήματα των ειδικών επιχειρήσεων της Τ/αστυνομίας τον İbrahim Şahin, στον οποίο είχε ανατεθεί η 'ιδρυση ομάδας της Ergenekon η οποία και θα δρούσε υπό τις διαταγές του.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι και ένας πλοίαρχος του Τ/ΠΝ (συνταγματάρχης), ο οποίος έδωσε κατάθεση για την Ergenekon στις 30 Ιουν. 2009, αλλά δεν προφυλακίστηκε είναι ο Levent Görgeç και είναι ένας από τους επτά συνταγματάρχες που προήχθησαν στο βαθμό του ταξίαρχου (αρχιπλοίαρχου), εν'ω το ίδιο 'εγινε και για τον Dursun Çiçek που και αυτός προήχθη στον ανώτατο βαθμό.

Σε άλλο δημοσίευμα της Milliyet, περιέχεται δήλωση της ΜΙΤ, ότι ο Dursun Çiçek, ουδέποτε αποτέλεσε μέλος της ΜΙΤ, ενώ γίνεται αναφορά ότι όσον αφορά τον Mesut Yilmaz, μετά από μελέτη των αρχείων δεν προκύπτει αναμιξή του στην υπόθεση Susurluk, ενά τα αρχεία αυτά δόθηκαν στις δικαστικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου