Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Θαυμάστε την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία..

"Η Βουλή των Ελλήνων ανακύρηξε την "19 Μαΐου" σαν την λεγόμενη «Ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"με ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1994. Η πράξη αυτή, η οποία συκοφαντεί τη χώρα μας και ιδίως τον Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, δίνει πάτημα για τις εκστρατείες διαφόρων κύκλων που έχουν στρεβλή αντίληψη της ιστορίας και κινείται προς την κατεύθυνση της επιδείνωσης του κλίματος εμπιστοσύνης και φιλίας, που καλλιεργείται μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων της (ελληνικής) κυβέρνησης στις εν λόγω δραστηριότητες, μαζί με μέλη του Κοινοβουλίου, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και οι λόγοι που εκφωνούνται κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αυτών, αποκαλύπτουν την επίσημη υποστήριξη σε αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις κατά της χώρας μας.

Καταδικάζουμε αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά, η οποία βασίζεται σε μια διαστρεβλωμένη αντίληψη της ιστορίας κατά της χώρας μας και καλούμε τους υποστηρικτές αυτών των κατηγοριών να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές πραγματικότητες.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις θηριωδίες που πραγματοποιήθηκαν από την Ελλάδα στην Ανατολία κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας στο πλαίσιο του άρθρου 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, το οποίο ορίζει ότι «Η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωση της να επανωρθώσει για τη ζημία που προκάλεσε στην Ανατολία οι ενέργειες του ελληνικού στρατού οι οποίες ήταν αντίθετες με τους νόμους του πολέμου"

....Χωρίς περαιτέρω σχόλια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου