Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Άκρως Απόρρητη Προανάκριση διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Ergenekon, οι ΤΕΔ αποφάσισαν να διαξάγουν άκρως απόρρητη προανάκριση για την οργάνωση αυτή, στην οποία μέχρι σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει μεγάλος αριθμός ε.ε. και ε.α. στελεχών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τελούν σε αναμονή καθόσον έχουν ήδη ειδοποιηθεί ότι πρέπει να καταθέσουν για την υπόθεση αυτή.
Η έρευνα στρέφεται κυρίως στο θέμα της διαρροής στρατιωτικών πληροφοριών υψηλής διαβάθμισης και η εμπλοκή του με πολλά πολιτικά θέματα και πολιτικά πρόσωπα, ενώ δόθηκε και σχετική γραμμή προς τα ΜΜΕ να αποφεύγουν να αναφέρονται στο θέμα αυτό τη στιγμή που τελεί ακόμη υπό εξέταση, για να μην δημιουργηθούν εσφαλμένα αποτελέσματα στην κοινή γνώμη. Παράλληλα δόθηκε εντολή στο σύνολο των ατόμων που κατέθεσαν και σε αυτά που αναμένεται ακόμη να καταθέσουν να μην προβαίνουν σε καμμία ανακοίνωση με σκοπό να μη δυσχεραίνεται η έρευνα που τελεί ακόμη σε εξέλιξη.
Πλέον αυτού επικρίνεται η ελλειπής τήρηση μέτρων ασφαλείας κυρίως από τον πρώην Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Özden Örnek, από το υπολογιστή του οποίου βγήκαν στη δημοσιότητα άκρως απόρρητες πληροφορίες, λόγω μη τήρησης μέτρων ασφάλειας σε διαβαθμισμένα θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέσθηκε το Kanal D, μέχρι σήμερα η όλη δικογραφία που σχηματίσθηκε έχει ξεπεράσει τις 3.860 σελίδες καθόσον η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερεις μήνες.

http://www.tumgazeteler.com/?a=4693729

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου