Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ανάπτυξη του οδικού δικτυου στην Τουρκία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργειου Συγκαοινωνιών στην Τουρκία, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του οδικού δικτυου, μέχρι το 2023 προβλέπεται η κατασκευή 12 νέων οδικών αρτηριών διπλής κατεύθυνσης συνολικού μήκους 4.773 χιλιομέτρων.
α. Αυτοκινητόδρομος Gebze-İzmir Otoyolu: 421 χλμ. μέσω Bursa και Savaştepe.
β. Αυτοκινητόδρομος Βόρειου Marmara: 361 χλμ. μέσω Adapazarı και Kınalı, ο οποίος θα διέρχεται από την 3η γέφυρα του Βοσπόρου.
γ. Αυτοκινητόδρομος Tekirdağ - Çanakkale - Balıkesir: 433 χλμ. ο οποίος θα συνδέει τη Θράκη με την περιοχη του Αιγαίου και θα ξεκινάει από την Αδριανούπολη (Edirne) μέσω Μαλγάρων (Malkara) και του συνοριακού σταθμού των Κήπων (İpsala) στο Kınalı με τον Αυτοκινητόδρομος του Βόρειου Μαρμαρά.
δ. Αυτοκινητόδρομος Aydın - Denizli - Antalya: 335 χλμ.
ε. Αυτοκινητόδρομος Ankara İzmir: 549 χλμ. μέσω Eskişehir (παράκαμψη).
στ. Αυτοκινητόδρομος Sivrihisar - Bursa: 202 χλμ. με διασταύρωση σύνδεσης για το Eskişehir και μετά την Bursa με ‘αμεση σύνδεση στους αυτοκινητόδρομους Ankara - İzmir και Gebze - İzmir.
ζ. Αυτοκινητόδρομος Ankara - Kırıkkale – Delice: 120 χλμ. με βόρεια και δυτική συνδεση προς Ankara και Κωνσταντινούπολη.
η. Αυτοκινητόδρομος Afyon - Burdur - Antalya (περιφερειακός): 345 χλμ. με άμεση σύνδεση στις περιοχές Eskişehir (Seyitgazi), και τον αυτοκινητόδρομο Ankara - İzmir για διευκόλυνση της κίνησης από Ankara στην Antalya.
θ. Αυτοκινητόδρομος Ankara - Pozantı: 287 χλμ. (μεσω Niğde) για διευκόλυνση της κίνησης μέσω Mersin, Adana και Hatay.
ι. Αυτοκινητόδρομος Şanlıurfa - Habur: 360 χλμ. μέσω παράκαμψης στο Mardin.
ια. Κωνσταντινούπολη - Ankara - İran - Kafkasya: 1200 χλμ. και μέσω της διασταυρωσης Gerede θα συνδέει τις πόλεις Amasya, Erzincan, Erzurum, Ağrı και θα εκτείνεται μέχρι τη συνοριακή πύλη Gürbulak, ενώ ξεχωριστός διπλός δρόμος θα συνδεει τις πόλεις Samsun και Ankara.
ιβ. Αυτοκινητόδρομος Şanlıurfa - Diyarbakır: 160 χλμ. και θα εκτείνεται από τη συνοριακή πύλη Ηabur μέσω Diyarbakır - Şanlıurfa μέχρι Adana και Mersin.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=3&ArticleID=1142367&Date=24.09.2009&b=12%20otoyol%20tam%20gaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου