Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Από 1 - 4 Αυγ. 2009 θα συνέλθει το ΑνΣΣ στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα Τ/ΜΜΕ, το YAŞ θα συνέλθει μεταξύ 1 και 4 Αυγ. 2009 προκειμένου να εξετάσει τις προαγωγές και τις αποστρατείες των στελεχών των ΤΕΔ και τα προβλήματα ανάρμοστης και αντιπειθαρχικής συμπεριφοράς στελεχών.

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα του Στρατάρχη Çakmak στην έδρα του Τ/Γενικού Επιτελείου.

Αναμένεται να αποστρατευθούν οι Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ από τις 30 Αυγ. 2009 και τις θέσεις τους θα αναλάβουν ο Α/Στόλου Ναύαρχος Eşref Uğur Yiğit και ο Δκτής των Στρατιωτικών Ακαδημιών Πτέραρχος Hasan Aksay.

Θα παραταθεί για ένα ακόμη έτος η θητεία των: Α/Γενικού Επιτελείου Στγού İlker Başbuğ, Α/ΓΕΣ Στγού Işık Koşaner και του Δκτού της Τ/Σ-Χ Στγού Atila Işık.

Τα κενά που θα προκύψουν από την ανάθεση των νέων καθηκόντων του Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ θα καλυφθούν από προαγωγές αντιναυάρχων και αντιπτεράρχων, ενώ αναμένεται να αποστρατευθεί και ο Δκτής της 1ης Στρατιάς Στγός Ergin Saygun, η θέση του οποίου θα καλυφθεί από προαγωγή
αντιστρατήγου.

Πλέον αυτού το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις συνολικές τοποθετήσεις όλων των ανωτάτων αξιωματικών, θα προβεί σε αποστρατείες και προαγωγές - τοποθετήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν, μέχρι του βαθμού του συνταγματάρχη και αντιστοίχων για τους υπόποιπους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα εκριθεί η παράταση της θητείας για πολλούς ανώτατους αξιωματικούς των ΤΕΔ.

Οι τοποθετήσεις - προαγωγές και λοιπές αποφάσεις των Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου θα κοινοποιηθούν μετά την υπογραφή και τελική έγκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Abdullah Gül.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου